НОВИНИ

Наводнение в Тексас

В големи части от щата Тексас е обявено бедствено положение, след като валежи от 45 сантиметра на квадратен метър предизвикаха наводнения. Най-пострадал е районът около Хюстън, където е регистрирана една жертва и почти 900 извършени спасителни акции.

Георги Петров
от Георги Петров
08:30, 19.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
наводнение тексас

Вследствие на опустошителните валежи бяха наводнени над хиляда къщи, над 800 полета бяха отменени, бяха затворени редица пътища и над 70 хиляди души останаха без електричество. Кметът на Хюстън Силвестър Търнър отмени планираната си за понеделник реч относно състоянието на града и инструктира всички градски служители да останат по домовете си.

Един от моловете в града вече бе трансформиран в евакуационен център за пострадали и останали без подслон. В малкия град Ла Гранж възрастна жена е била спасена от собствения си автомобил, след като е била заседнала на наводнена магистрала. От Националната метеорологична служба на Съединените американски щати издадоха предупреждение, че наводненията могат да засегнат големи части от централен Тексас, включително западните части на съседните щати Арканзас и Луизиана. Те предупредиха още за голяма опасност от свлачища, които да наводнят още по-сериозно районите с по-ниска надморска височина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Габриела Петрова: Първото ми състезание вероятно ще е в края на май
Габриела Петрова: Първото ми състезание вероятно ще е в края на май
Филм за Елвис и Никсън на фестивала Трибека
Филм за Елвис и Никсън на фестивала "Трибека"