НОВИНИ

Филм за Елвис и Никсън на фестивала "Трибека"

Американската актриса Кейти Холмс представи на фестивала за независимо кино "ТриБеКа" своя първи пълнометражен филм като режисьор, озаглавен "Всичко, което имахме". Това бе само едно от редицата премиерни заглавия на фестивала в Ню Йорк, организиран за първи път през 2002 година от екранна легенда Робърт Де Ниро.

Георги Петров
от Георги Петров
08:20, 19.04.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Режисьорският дебют на Кейти Холмс, известна дотук най-вече с ролите си в сериала "Доусън" и касовия хит "Батман в началото", както и с проваления си брак със суперзвездата Том Круз, бе приет добре от критиците на фестивала. Итън Хоук, Кевин Спейси и Майкъл Шанън бяха сред другите известни актьори, които минаха по червения килим в Ню Йорк. Спейси и Шанън играят главните роли в един от най-очакваните филми на фестивала, озаглавен "Елвис и Никсън".

Кевин Спейси: "Срещата между Елвис и президента Никсън се е случила през 1970 г., доста години преди записите от Белия Дом и скандала "Уотъргейт". Именно затова беше приятно да изиграя Никсън, който все още не е обременен от всичко това. Освен това беше интересно да играя не Никсън в публична реч или среща, а в нещо, което е било доста интимно и лично".

За ролята на Елвис Пресли актьорът Майкъл Шанън е получил неиздавани в публичното пространство негови записи от личния му приятел Джери Шилинг.

Майкъл Шанън: "Да, ролята е безкрайно предизвикателна, без съмнение. Никой не може да бъде Елвис, има само един Елвис. Но реших, че историята си струва да бъде разказана и затова приех ролята".

Филмът се счита от критиците за ранен фаворит за множество награди. На фестивала ще има премиери още с участието на Виола Дейвис, Джеймс Франко и Никол Кидман.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наводнение в Тексас
Наводнение в Тексас
Силна експлозия в Кабул близо до посолството на САЩ
Силна експлозия в Кабул близо до посолството на САЩ