НОВИНИ

Ограничават движението на тирове заради ремонта на Аспаруховия мост

Въвежда се ограничение за движение на тежкотоварни автомобили заради ремонта на Аспаруховия мост във Варна. Днес ще стане ясна новата организация на движение, за да се избегнат километричните опашки. Заради ремонта много от шофьорите предпочитат обиколния маршрут през Белослав, за да не попадат в огромното задръстване на моста и в двете посоки. Затова близо час се чака, за да преминеш с ферибота от единия бряг на Белослав до другия.

bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 19.04.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Опашките от чакащи автомобили за ферибота в Белослав са тройно по-големи. За последните четири дни трафикът тук е нараснал многократно. До края на работния ден в 22 часа платформата е пълна и в двете посоки. От петък, когато едното платно на Аспаруховия мост беше затворено, съоръжението работи без почивка и с повече курсове на час.

Иван Томов, управител на фериботния комплекс в Белослав: "Фериботът от петък вече работи без разписание. Т.е. като натоварим колите, разтоварва, пак, за да може да поеме някаква по-голяма част от трафика, обаче не успява, защото много коли, а вместимостта е 24-25 коли. За да избегнат задръстванията, много шофьори предпочитат обходния път през Белослав, независимо че ще карат с 20 километра повече. Налага се полицаи да помагат за спазването на реда, защото напрежението от чакането понякога ескалира.

За да се отпуши трафикът, дори е намалено времетраенето на ежедневните технически прегледи на ферибота, които трябва да са половин час.

Иван Томов, управител на фериботния комплекс в Белослав: "Сега сме ги намалили на 15 минути, а месечните - двата, които са тях не можем да ги пренебрегнем, защото зависи безопасността на ферибота, а в това отношение шега не бива".

Със съкращаването на времето, фериботът прави по 9-10 курса на час. При нормални условия в по-спокойни дни броят им е едва 6 в двете посоки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенски ученици демонстрираха познанията си по религия
Русенски ученици демонстрираха познанията си по религия
Раздадоха стотните награди Пулицър
Раздадоха стотните награди "Пулицър"