НОВИНИ

Найден Зеленогорски: На България е нужен един модерен консерватизъм

Реформаторският блок призова ДСБ към обединение на първия си конгрес. Целта на реформаторите е след изборите на 26 март да се формира дясноцентристко правителство. За съжаление, десният избирател е изненадан от новото фрагментиране вдясно, но след този конгрес имаме възможности за индивидуално и групово членство, така че Реформаторският блок продължава напред, каза Найден Зеленогорски в студиото на "Денят започва".

bnt avatar logo
от БНТ
09:31, 30.01.2017
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

По думите на Зеленогорски, най-важното беше, че има енергии, има желание да се представим добре на тези избори, да бъдем част от едно дясноцентристко мнозинство в парламента, което да продължи реформите". На България е нужен един модерен консерватизъм, защото смятаме, че увлечението по социаллиберален модел доведе до доста сериозни кризи в Европа и България, подчерта заместник-председателят на Движение "България на гражданите", уточни Зеленогорски.

Той коментира и социологическите проучвания, като каза, че най-лошото, което може да се случи е и трите формации на дясното в момента да не влязат в парламента и да се върнем на ситуацията от 2013 г. Зеленогорски изрази надежда, че след този конгрес Реформаторския блок решително да подобри формата си. Вратата е отворена за тези, които ни напуснаха, каза още Зеленогорски и подчерта, че на конгреса са присъствали 250-300 делегати от ДСБ.

"През 2013 година казах, че ако не ни обедини мъдростта, ще ни обедини неволята и така се случи, надявам се да не влезем отново този филм и Реформаторският блок ще направи всичко възможно да обедини около себе си дясноцентристка енергия, всеки има право на своя избор и десният избирател ще избере проекта, който покрива най-добре въжделенията му", каза Зеленогорски.

Той се спря и на постиженията им в управлението, като изтъкна стартирането на реформите и в образование, и в здравеопазване, превъоръжаване на армията, 3,5% икономически растеж, за пръв път след 2008 г. България има излишък и тези числа не могат да се случат от нищото. И изрази надежда, че ще има нова енергия за едно ново дясноцентристко управление, въпреки че мандатът беше приключен по средата. Едно обединение на дясното би дало още по-големи шансове, каза още заместник-председателят на ДБГ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български военни ще участват в маневри на НАТО в Латвия през април
Български военни ще участват в маневри на НАТО в Латвия през април
Фермери излизат на протест в София
Фермери излизат на протест в София