НОВИНИ

Недостиг на места в детските градини в район „Южен" в Пловдив

Тази учебна година около 500 деца не бяха приети в детска гадина в район Южен в Пловдив, съобщи кметът на района Борислав Инчев. Той уточни, че част от децата са приети в заведенията, които се намират в други райони на града. Това обаче създава неудобства за родителите, тъй като е свързано с пътуване.

bnt avatar logo
от Сашка Пушкова
18:42, 09.10.2017
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Пловдивският район "Южен" е един от най-бързо развиващите се квартали на Пловдив. В него живеят около 100 000 човека, а новите кооперации водят още нови жители, голяма част от които са семейства с малки деца. В десетте детски градини няма място за всички.

Светозар Илиев: Местата наистина не стигат, това е реална ситуация, ние сме конкретно на ниво прием в ясли, късметът беше с нас.
Мария Томова: Тука има много деца, също така аз съм от скоро тука живея гледам болния си баща, едвам кандидатствах за сина ми.
Милена Бонева: Трябва да направят още детски градини, много са малко в Южен конкретно и ясли, и детски градини не достигат.На една приятелка детето ѝв Смирненски в детска ясла, защото няма къде да е тука.

Тенденцията за недостиг на места в детските градини в район Южен се наблюдава през последните четири години, казаха от кметството.За това планират строеж на нови градини, както и решаване на проблема с трите градини, които са в жилищни блокове.

Борислав Инчев, кмет на район „Южен" в Пловдив: Планираме следващата година да започне строителството на нова детска градина, която да се намира на бул."Александър Стамболийски" и по разчетите които се правят, тя трябва да бъде за 8 групи, което означава 240 дечица да могат да бъдат приети там, а за следващите години има подготвени още две места.

Кметът се надява в рамките на следващите няколко години в Кичук Париж да има три нови детски градини, което ще реши проблема с недостига на места.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обвиняемият за убийството на Георги остава в ареста
Обвиняемият за убийството на Георги остава в ареста
Деца от Русе рисуват, за да усмихнат онкоболни
Деца от Русе рисуват, за да усмихнат онкоболни