Некоректен собственик може да загуби апартамента си във Велико Търново

След намесата на професионален домоуправител собственичка на апартамент във Велико Търново може да се раздели с дома си заради неплатени задължения. Освен към етажната собственост, жената има дългове и към кредитни институции. Подобен прецедент се случва за първи път в града.

от Венета Николова
09:32, 28.04.2019
6876
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Преди две години управлението на етажната собственост поема професионален домоуправител. При ревизия на касата съседите установяват , че липсват общите пари в размер на 3 500 лева. Те били събрани от бившата домоуправителка, която е основният длъжник във входа. Опитали се да я склонят доброволно да възстанови парите, но без резултат.

Христо Данев - професионален домоуправител: След около година и половина опити не успяхме по друг начин да постигнем споразумение и трябваше да предприемем съдебни действия.
Магдалена Недялкова - съсед: Тя постоянно иска пари от този, от оня. Един -два пъти ми е искала пари.

Бившата домоуправителка не пожела да застане пред камерата ни, но каза, че това, което се случва е непочтено, тъй като миналата година е издължила на етажната собственост общо 2 600 лв, за което имала документи. Не отрече, че има дългове и към кредитни институции.Жената е със запор на банковата си сметка и възбрана на недвижимия имот.

Професионалният домоуправител и останалите кредитори настояват за публична продан на жилището й. Насрочена е и дата за опис на имота.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Анаеробна инсталация ще разгражда отпадъците в Русе
Анаеробна инсталация ще разгражда отпадъците в Русе
Премиерът Борисов посрещна Възкресение в Дивотинския манастир
Премиерът Борисов посрещна Възкресение в Дивотинския манастир