НОВИНИ

На Великден: Ново начало за пловдивчанка, загубила съпруга и дома си при пожар

Нов дом за Великден и възможност да продължи живота си получи пловдивчанка, чието жилище изгоря при пожар миналата година. Жители на Пловдив и кметството в район "Тракия" възстановиха и обзаведоха дома на жената, която по време на инцидента е загубила и съпруга си.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
08:42, 28.04.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Трагедията се е случила миналия август, след като телевизорът в семейното жилище се е запалил, а при пожара починал и съпругът на Мариана. Пламъците унищожили апартамента и жената останала без подслон.

Мариана Мърцева: Нямаше къде да живея, живях в приятелки, в една възрастна жена. В приюта за временно настаняване бях шест месеца.

Иван и Николай от съседния блок, решили да помогнат на Мариана със средства и безвъзмезден труд по възстановяване на апартамента й.

Иван Цветанов: Поех инициативата да съберем пари да помогнем на Мариана.
Николай Иванов: Хората сме за това да се подкрепяме и да си подаваме ръка в тези моменти, за да може човещината да не изчезне.

Други съседи също помогнали. Мариана се обърнала за съдействие и към кмета на район "Тракия" Костадин Димитров, който се свързал със строителни и мебелни фирми.

Костадин Димитров, кмет на район "Тракия"- Пловдив: И нямаше нито един от тях, който да каже няма да помогна. Безвъзмездно всички реагираха, да няма проблем, действаме. Mного им благодаря.

Мариана вече е във възстановеното си жилище и приема оказаната й помощ като чудо.

Мариана Мърцева: Чудеса могат да се случат по всяко едно време от живота на човек, когато има нужда и изпадне в беда като моята.

Сега жената очаква в обновеното жилище и дъщеря си, която е студентка в София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивски общини ще получат над 2 млн. лв за справяне с последиците от бедствия
Пловдивски общини ще получат над 2 млн. лв за справяне с последиците от бедствия
Православният свят посрещна Възкресение Христово
Православният свят посрещна Възкресение Христово