НОВИНИ

Борисов: Да посрещнем Великден с вярата, че сме способни на още много добри дела

С пожелание за здраве и с вяра, че сме способни на още много добри дела, премиерът Бойко Борисов отправи пожелание към българите по случай предстоящите Великденски празници.

bnt avatar logo
от БНТ
19:48, 27.04.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Борисов заяви, че благодатният огън е символ на Божията светлина и затова "пристигането му в България е духовната радост, която пламва в сърцата на вярващите“. Той пожела "да посрещнем Великден живи и здрави, и с вярата, че сме способни на още много добри дела“,

Бойко Борисов, министър-председател на България: Християнските ценности са помагали за единството на нашия народ и за съхраняването на българската идентичност и култура многократно в миналото. Вярвам, че и днес те ни дават сили да проявяваме грижа към ближния и да работим за просперитета на България.
;

Благодатният огън, който за 15-и пореден път пристигна от Йерусалим с правителствения самолет, пренесе Старозагорският митрополит Киприан и водената от него делегация. За първи път с нея пътува и представител на Македонската православна църква (МПЦ) – Охридска архиепископия, епископ Яков, който ще отнесе благодатния огън в Скопие.

След среща в началото на април на премиера Борисов с митрополит Киприан в качеството му на ръководител на Комисията за уреждане на статута на Македонската православна църква, и по изричната ѝ молба, бе организирано пътуването на македонски епископ с българската делегация до Божи гроб.


;

Заедно с Благодатния огън, донесен с правителствения самолет на България, в Скопие ще пристигне и поздравителен адрес на министър-председателя Бойко Борисов до македонския премиер Зоран Заев, съобщи пресслужбата на правителството. В него Бойко Борисов отправя пожелание за здраве, благополучие и просперитет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След бурята: Паднали дървета и наводнени пътища
След бурята: Паднали дървета и наводнени пътища
Бронз за грациите ни в Баку
Бронз за грациите ни в Баку