НОВИНИ

Нено Димов: Има над 700 млн. лева за решаване на проблема с мръсния въздух

Пред Георги Любенов министърът на околната среда и водите Нено Димов коментира темата с мръсния въздух. Според него тя е станала актуална, когато е била определена като приоритет на министерството през 2017-та година. Той заяви, че има над 700 млн. лева за решаване на този проблем в текущата оперативна програма на министерството.

bnt avatar logo
от БНТ
10:18, 16.11.2019
Чете се за: 00:52 мин.
У нас
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Когато се задават въпроси към местната власт, трябва съответно местната власт да отговори на това, което направихме и което според мен беше много сериозен пробив за пръв път в екологично законодателство, в закона за числата ние променихме в момента стимулите и респективно санкциите към местната власт, не те да изпълняват програмите си. Досега беше санкционирано, ако не се изпълняват програмите, сега ние санкционираме, ако няма резултат, т.е. за първи път фокусът е насочен към постигане на резултат, което в края на краищата е важно, защото ако вие изпълнявате една програма без резултат, значи тази програма не е добра.

Димов коментира и темата за изборите.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Това, което може да се каже за изборите, които минаха тази година - понеже има евроизбори, местни избори, безспорно и на двата избора победителят е ГЕРБ.

По думите му управляващата коалиция като цяло се е представила много добре. На местните избори ВМРО удвои общинските си съветници от 120 на 240, от около 30 кмета досега, над 60 в момента, така че това е за ГЕРБ много сериозната подкрепа, която се получи, т.е. запазва коалицията си, подкрепата, която има, така че това е първият извод, каза Димов.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Вторият извод се видя най-ясно в София - че старите комунисти направиха коалиция с новите комунисти. На практика тук под комунизъм аз имам предвид начин на мислене.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​България се връща на Евровизия след едногодишна пауза
​България се връща на "Евровизия" след едногодишна пауза
​Катастрофа блокира Северната тангента в столицата
​Катастрофа блокира Северната тангента в столицата