НОВИНИ

Незаконен строеж на плажа "Кабакум"

Незаконен строеж се появи на плаж "Кабакум - централен" край Варна. Конструкцията се разпростира на площ от 200 квадратни метра върху пясъка на едно от най-предпочитаните от туристите места. До момента инвеститорът е неизвестен и не е представил документи, че има разрешение за изграждане на обект. Министърът на туризма Николина Ангелкова разпореди експерти да направят проверка на ивицата за наличие на нерегламентирани постройки.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
19:20, 18.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

От Община Варна твърдят, че не знаят кой е концесионер на плажа "Кабакум - централен". Имали информация само за проведена процедура за отдаване под наем. Не е установена и фирмата, която строи на плажа.

Николай Няголов, Община Варна: На място са установени само работници, които са санкционирани, като физически лица, а е нямало представител на възложителя. Затова сега провеждаме по документи проверки.

За обекта няма издадена и одобрена схема, съгласувана с главния архитект на Община Варна. Инспекторите проверяват и дали конструкциите са временни или преместваеми обекти.

Николай Няголов, Община Варна: На място установихме, че няма изливани бетони, бетонни конструкции не са правени. Всичко се прави от дървени греди и дървена конструкция.

В близост до този обект се изгражда и още един с подобни размери.

Едната от дървените конструкции е на метри от морето. Хората, които са решили да се разходят по плажа или трябва да нагазят във водата, или да заобиколят обекта.

Ако се окаже, че обектът е незаконен, от общината ще предприемат действия за неговото демонтиране. Процедурите за доброволно или принудително премахване обаче са толкова дълги, че той може да остане през цялото лято.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Микробус на община Септември изгоря в село Семчиново
Микробус на община Септември изгоря в село Семчиново
Надал възкръсна в Рим и се класира на 1/2-финал (видео)
Надал възкръсна в Рим и се класира на 1/2-финал (видео)