НОВИНИ

Незаконни сметища в благоевградския квартал "Еленово"

Няколко нерегламентирани сметища са се образували в най-големия квартал в Благоевград „Еленово". Битови и строителни отпадъци са изхвърлени на две места в близост до бившия Завод за метални конструкции. Преди по-малко от месец пък в новините ви показахме друго голямо сметище в същия квартал - по пътя за местността „Кръста".

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
11:23, 04.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Районът между бившия Завод за метални конструкции и сградата на казармата в Благоевград е сред най-използваните от пешеходците, защото свързва промишлената зона на града с най-големия квартал - Еленово. Хората казват, че там от години се образуват незаконни сметища.

"Всеки ден се пълни. Идват от махалата с каруците и хвърлят тука".

"Тия двете купчини ги видех кога ги изсипваха циганите с каруците. Как ще дойдеш в центъра на Благоевград да си изсипеш боклука"?

Теренът е изоставен, но до него има пряк достъп до автомобили, което според Георги Заяков, който всеки ден преминава по няколко пъти, го превръща в много подходящо място за изхвърляне на отпадъци.

"Тука вечер няма осветление, много хора минават, половината квартал минава от тука. Тука вечер ги е страх хората да ходят - няма осветление, няма нищо".

"Решението е да се направи нещо тука и да се упражнява някакъв контрол".

От общинската фирма по чистота са категорични, че такъв контрол се упражнява. Периодично сметищата в района се почистват, но за много кратко време отново там се натрупват отпадъци. За да не се образуват незаконни сметища, общината е въвела и наредба за управление на отпадъците. При нарушаване на забраната физическите лица могат да получат глоба до 1000 лева, а юридическите - до 4000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ спряха финансирането за Фонда на ООН за населението
САЩ спряха финансирането за Фонда на ООН за населението
Празник за доброто по пътищата в България!
Празник за доброто по пътищата в България!