НОВИНИ

Министърът на туризма инспектира плажа на "Слънчев бряг-север"

Министърът на туризма Николина Ангелкова инспектира плажа на "Слънчев бряг-север" и провери дали са премахнати незаконните преместваеми обекти, съобщава пресцентърът на Министерството на туризма.

министърът туризма инспектира плажа слънчев бряг север
bnt avatar logo
от БНТ
17:29, 08.02.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

При инспекцията е установено наличие на частни имоти почти на територията на плажа. "Това са т. нар. "джобове". В тях са монтирани преместваеми обекти, които имат разрешителни, и затова няма как да бъдат съборени, е отбелязала министър Ангелкова.

Тя е била категорична, че през летния сезон щендерите ще бъдат забранени и цялата стока ще трябва да е в павилиони. "Ще направим така, че да се разхождаме спокойно по алеите в курорта, а не да се блъскаме с щендери и стока", увери министър Ангелкова.

Контролът върху търговските обекти ще бъде изключително засилен. Предстои да се подпише и споразумение с МВР, което ще оказва съдействие за осъществяването на тези мерки, допълни тя.

Министър Ангелкова съобщи, че до момента наемателят на плаж "Слънчев бряг-север" съвестно спазва ангажиментите си. Вече са съборени над 190 незаконни обекта. Предстои тези, които са законни, но надвишават квадратурата, също да бъдат съборени в тази им част, където това позволява, или изцяло да бъдат премахнати.

"Като министър прекратих концесията на плажа "Слънчев бряг-север", защото имаше над 8000 кв. метра обекти, които надхвърляха одобрената от мен схема", е припомнила Ангелкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Екоинспектори търсят замърсителя на река Мечка
Екоинспектори търсят замърсителя на река Мечка
Повдигнати са обвинения на главния архитект на Асеновград за получен подкуп
Повдигнати са обвинения на главния архитект на Асеновград за получен подкуп