НОВИНИ

Николина Ангелкова: Летовниците се пренасочват към нашето Черноморие

В последните две седмици се наблюдава още по-голям интерес към българското Черноморие, защото голяма част от летовниците се пренасочват към нашето море. Това коментира в парламента министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка със събитията в Турция.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:14, 22.07.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
николина ангелкова летовниците пренасочват нашето черноморие

Неминуемо това ще се отрази на нашата стратегия за реклама за следващата година, посочи тя. Ангелкова отбеляза, че Турция е един от нашите основни целеви пазари и оттам към момента също се регистрира доста голям ръст.

За лятото ръстът на реални записвания от Турция е около 10 процента. Тя посочи, че информацията идва от разговори с туроператори, хотелиери и представители на собствениците на "Слънчев бряг" и "Златни пясъци". Ангелкова припомни, че ръст на турски туристи е имало и през зимния сезон.

Министърът обясни, че отлив на български туристи от турските курорти се наблюдава още преди опита за преврат в южната ни съседка. По данни на туроператорите от началото на януари до май около 10 хиляди българи /10 процента/ по-малко са посетили Турция, като се очаква този процент да нарасне двойно, коментира Ангелкова.

Относно проблемите със сметопочистването на курорта "Златни пясъци", за които алармираха от АБВ тази седмица, министърът на туризма коментира, че информацията е доста спекулативна и я свърза с кампанията за президентските избори. Тя отбеляза, че за почистването на комплекса отговаря община Варна и отделно "Златни пясъци" АД, което се е ангажирало да осигурява допълнителни смени, които да извозват боклука.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Френски съд: Шефът ма МВФ Кристин Лагард трябва да бъде съдена заради небрежност
Френски съд: Шефът ма МВФ Кристин Лагард трябва да бъде съдена заради небрежност
​Принц Джордж става на три
​Принц Джордж става на три