НОВИНИ

Обстановката по пътищата - сняг навсякъде, очаква се интензивно движение

Сняг вали в цяла България, предупрежденията са за сериозни поледици и ниски температури. Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", по пътя София-Кулата, защото хората започват да се прибират в последния ден от почивни дни за новогодишните празници. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена със зимните условия на пътя.

bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 03.01.2016 (извънредно)
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

По нареждане на "Пътна полиция" започва спиране на движението на товарни автомобили по АМ "Хемус" още при разклона за Ботевград. Мярката се налага заради обилен снеговалеж и необходимост от постоянно почистване на магистралата в участъка между Ботевград и село Яна, както и поради опасостта от навявания в района на виадуктите и тунел "Витиня".

Каква е зимната обстановка, има ли проблеми по пътищата на страната и какъв е трафикът към този час - вижте прякото обощението на началника на "Пътна полиция" на СДВР Тенчо Тенев във прякото включване на Иво Никодимов в обедните новини "По света и у нас"


;
Тенчо Тенев, началник на "Пътна полиция" на СДВР: Ще помоля гражданите и водачите на МПС да карат по-внимателно, да се съобразяват със скоростта и с пътните условия. Задължително автомобилите да са заредени с гориво. Резервоарите да са пълни, да имат подходящи гуми за зимата и, най-вече, да проверят дали чистачките им работят.

Движението по основните магистрали - "Тракия", "Хемус" и "Струма" е интензивно, но все още не е натоварено, видя репортерът на БНТ. Натоварено е движението от Кулата към Благоевград и от Банско към Симитли. Проходът на републиката и Шипка за проходими при зимни условия и се опесъчават непрекъснато.

- В цяла Великотърновска област вали сняг, но от областната администрация казаха за "По света и у нас", че цяла нощ е имало много фалшиви сигнали за закъсали автомобили и призоваха хората да бъдат коректни, - каза още Иво Никодимов.

Днес е тежка пътнотранспортна обстановка - силен вятър със снеговалеж, каза и началникът на "Пътна полиция" на СДВР.

От сутринта обстановката в София е спокойна, почистват се всички пътни артерии.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: За момента обстановката е нормална. Рано сутринта в 4 часа започнаха обработки на всички трасета на масовия градски транспорт, основни улици и булеварди на града, както и опасни стръмни участъци.Във връзка със снега и с много ниските температури обработени бяха булевардите със смеси срещу заледяване. По високите части по пътищата към Витоша до (хижа) "Алеко" и до Златните мостове се опесъчаваше и продължава да се работи. ОЖчакват се по-обилни снеговалежи

Около 160 машини са на терен в София този ден.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Щастливата минута
Щастливата минута
Снежно и ледено малко преди и след Вакарел посока София
Снежно и ледено малко преди и след Вакарел посока София