САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Нова книга за управлението на Тръмп разтърси Вашингтон

Отново фурор на американския книжен пазар заради книга за управлението във Вашингтон. Този път разкритията прави журналистическата легенда Боб Удуърд. Той е носител на престижната награда "Пулицър" за разследванията си по аферата "Уотъргейт", които свалиха Ричард Никсън от президентския пост. Новата му книга се казва "Страх" и представя неудобни детайли, които допълнително вредят на облика на Доналд Тръмп.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
21:00, 11.09.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Още преди да е излязла, тази книга предизвиква напрежение във Вашингтон. Поради големия интерес издателството е отпечатало един милион екземпляра. Въпреки че едва от днес е на пазара, тя вече е номер пет сред най-продаваните за тази година.

Боб Удуърд е писал критични книги и за Джордж Буш, и за Барак Обама. Най-новият му труд обаче кара сегашната президентска администрация да настръхне.

Боб Удуърд: Хората, които работят за него, са притеснени, че той ще подпише документи или ще даде разпореждания в ущърб на националната или финансовата сигурност, както на страната, така и на света.

За "Страх" авторът използва отлични източници. В нея цитира служители на Белия дом, които определят шефа си като "идиот". Боб Удуърд описва "руската афера" около избора на Доналд Тръмп като тъмна сянка над управлението му. На това 45-тият президент на САЩ реагира очаквано.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Разбира се, че Боб Удуърд лъже. А по отношение на книгата, тя е не означава нищо. Просто измислици.

За Доналд Тръмп и републиканската партия тази книга е още едно препятствие за предстоящите междинни избори на 6 ноември.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Обявено е извънредно положение във Вашингтон заради урагана Флорънс
Обявено е извънредно положение във Вашингтон заради урагана Флорънс
От СДС дариха масива си от документи на Държавния архив
От СДС дариха масива си от документи на Държавния архив