НОВИНИ

Нови изисквания за съхранение на училищните архиви

Според новият стандарт за съхранение на училищната информация всички документи, събирани в продължение на години трябва да бъдат преработени и описани в система, а по-старите документи да се съхраняват по регистри в специални помещения в училищата. От Регионалния инспекторат по образованието казаха, че архивите в благоевградските училища са добре съхранявани по старата наредба и ще бъдат поетопно описани, съгласно новите изисквания за училищата информация. В седмо училище в Благоевград вече са изпълнили всички нови изисквания.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
18:35, 13.09.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

В седмо училище в Благоевград, помещението за документи вече е готово. Поставени са стелажи и желязна врата. Монтирана е и охранителна система. По-старите документи са подвързани.

Лилия Стоянова - директор на 7-о училище „Кузман Шапкарев”-Благоевград
„Правим едно привеждане в съответствие на документите, които са били по наредба 4 и новата наредба, новият стандарт за информация и документите.”

В училището е направено разпределението на учебните часовете по новите изисквания.

Лилия Стоянова
„Ще се работи в първи и пети клас по новата система, втори, трети и четвърти - по старата. Някой колеги трябва да свикнат, че ще оценяват по две наредби – въобще промените са кардинални.”

За да се въведат новите стандарти на образование и за да се приеме плана за развитие на училището, през последните два месеца, непрекъснато са свиквани педагогически съвети, казаха от училищното ръководство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един загинал и четирима ранени при инцидент на най-големия круизен кораб в света
Един загинал и четирима ранени при инцидент на най-големия круизен кораб в света
Пуснаха участък 2 от западната дъга на Околовръстния път в София
Пуснаха участък 2 от западната дъга на Околовръстния път в София