НОВИНИ

Нови производствени мощности на ВМЗ-Сопот на площадката в Иганово

Днес на площадката в Иганово към ВМЗ-Сопот бяха открити обновени и модернизирани производствени мощности. С откриването на двата нови цеха производствения потенциал на предприятието ще се повиши с не по-малко от 50%.

bnt avatar logo
от Станислава Христозова
18:17, 17.05.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Новите цехове започнаха да работят малко повече от година след първия взрив в склад за реактивни снаряди. По време на откриването икономическия министър Божидар Лукарски посочи, че обновяването е важно за завода, защото бележи нов етап в развитието на производството, свързан с въвеждане на по-високи стандарти за качество и безопасност на работа.

Божидар Лукарски - министър на икономиката: Докато тук условията на труд до преди две години бяха доста спартански, крайно време и ние да почнем да инвестираме в нашия трудов персонал и в работниците, не само с повече социални придобивки, а и с по-добри условия на труд.

Като проблем обаче пред ръководството и принципала на оръжейния завод се очертава недостига на висококвалифицирани кадри. В момента във ВМЗ работят 3600 човека. До края на годината е необходим да бъдат назначени още 500.

инж. Иван Гецов - изп. директор на ВМЗ-Сопот: Вече имаме подписани договори със средни и висши учебни заведения които да подготвят кадри за наши нужди, които ние вече след тяхното завършване ще ги профилираме според нашите нужди.

Директорът на завода каза, че условията за безопасност на работното място отговарят на всички съвременни изисквания. Цеховете разполагат с автоматизирана система за пожароизвестяване, външно и вътрешно видеонаблюдение. ВМЗ разполага с осигурени поръчки до 2018-та година. Основните пазари на завода са Близкия изток, Индия, Северна Африка и бивши социалистически държави.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Родители с проект за център за деца с увреждания
Родители с проект за център за деца с увреждания
Балкански лидери дадоха старт на строежа на Трансадриатическия газопровод
Балкански лидери дадоха старт на строежа на Трансадриатическия газопровод