НОВИНИ

Нови усилия за спасяване на търговското споразумение между ЕС и Канада

Нови опити за спасяване на търговското споразумение между Европейския съюз и Канада. Председателят на Европарламента- Мартин Шулц обяви, че тази сутрин ще проведе спешни разговори с канадския министър на търговията Кристия Фрийланд и с премиера на белгийската област Пол Маниет.

bnt avatar logo
от БНТ
10:04, 22.10.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

"Не можем да се откажем в последната миля", написа в Туитър председателят на Европейския парламент Мартин Шулц. Говорителят на канадския министър на търговията Кристия Фрийланд заяви, че тя все още е в Брюксел, но не можа да потвърди дали ще се съгласи на нови разговори.

Снощи Кристия Фрийланд напусна преговорите и обяви пред журналисти, че Европейският съюз е "неспособен да приключи споразумението с Канада".

Еврокомисарят по тръговия Сесилия Малстрьом заяви, че е разочарована от провала на преговорите, но изрази надежда, че все пак може да бъде постигнато споразумение с Канада.

Търговското споразумение между Европейския съюз и Канада беше изготвяно в продължение на седем години. То трябваше да бъде подписано следващата седмица. Но това не може да се случи без одобрението на всичките 28 държави-членки на Европейския съюз. Белгия е единствената държава, която все ощ еблокира договора, заради противопоставянето на Валония.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зимните гуми задължителни при първи сняг
Зимните гуми задължителни при първи сняг
Полицаи заловиха автокрадец след гонка в София
Полицаи заловиха автокрадец след гонка в София