НОВИНИ

НС подкрепи ветото на президента за спорните текстове в Закона за приватизация

С пълно единодушие парламентът подкрепи ветото на президента Румен Радев върху Закона за приватизация и следприватизационен контрол, приет миналата сряда и върнат от държавния глава за ново обсъждане преди 2 дни. Знаете, след ветото премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната си група да внесе нова поправка в Закона, за да отпаднат всички съмнения за лобизъм.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
16:45, 26.07.2018
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В мотивите на президента за вето пишеше, че във върнатия закон има разпоредби, които не само не защитават обществения интерес, но и съществено го увреждат. Румен Радев възрази на параграфи, които ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото. Въпреки че управляващите се съгласиха с президентските забележки, това не спести бурните дебати между тях и опозицията.

Румен Гечев - депутат от ПГ "БСП за България": Въобще не става дума тука за спасяването на редник Райън, този филмов герой. Тука става дума, и правилно реагират колегите от ГЕРБ, за спасяването на генерал Борисов. Предайте на въпросните редници, че напразно са пили шампанско оня ден. Да пият вода студена в големи количества.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Понеже вие излизате и говорите с такава вещина и отстоявате вашата принципна позиция, единственото, което можем да ви помолим от парламентарното мнозинство - спрете да пращате емисари към премиера и към финансовия министър, за да бъдете избран за представител на България в Черноморската банка в Солун, г-н Гечев. Това просто като послание го приемете от Генерала, където тука се упражнявахте в продължение на няколко минути.

Искрен Веселинов - зам.-председател на ПГ "Обединени патриоти": И ние за разлика от БСП не се въртим като влашка престилка, както е израза, имахме позиция в предишното заседание, имаме и сега същата позиция.

ДПС и "Воля" не участваха в дебатите около Закона за приватизация и следприватизационен контрол. Но в крайна сметка след около два часа дебати президенското вето беше подкрепено с пълно мнозинство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буря и дъжд след пожарите край Атина
Буря и дъжд след пожарите край Атина
Жегата във Великобритания мъчи обитателите на зоопарка в Лондон
Жегата във Великобритания мъчи обитателите на зоопарка в Лондон