НОВИНИ

НС прие окончателно промените в Закона за кадастъра и имотния регистър

Депутатите приеха окончателно промените в Закона за кадастъра и имотния регистър, с които се улеснява режимът за издаване на кадастрални карти и регистри.

Надежда Василева
от Надежда Василева
19:27, 07.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Част от текстовете имат за цел да бъдат предотвратени и възможностите за имотни измами. С промените се създава сериозна процедура за отстраняване на явни фактически грешки, тъй като има много разминавания при възстановяването на земи.

Досега коригирането на грешките е ставало по-трудно и е създавало проблеми за собствениците на имоти, както и при големи инвестиционни проекти. С новите текстове, над 90 процента от територията на страната ще бъде покрита от кадастрална карта, а Агенцията по геодезия, картография и кадастър ще гарантира ефективното обслужване на гражданите.

Найден Зеленогорски - председател на Комисията по регионална политика в НС: Успоредно с това се създава възможност за електронно правителство и в областта на издаване на кадастрални скици и схеми. Това ще бъде облекчение както за институциите, така и за гражданите, защото те по електронен път ще може да се възползват от тази услуга.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кръгла маса по повод 25 години от приемането на Конституцията
Кръгла маса по повод 25 години от приемането на Конституцията
Военните тренират отбрана на летище
Военните тренират отбрана на летище