НОВИНИ

Спомен за художника Георги Ковачев

В градската художествена галерия в Благоевград се откри изложба – спомен за художника Георги Ковачев, който изкуствоведите наричат един от двигателите на благоевградската група художници през 90-те години на миналия век. Тази година Георги Ковачев щеше да навърши 60. За да си спомнят за него, година след края на земния му път, в галерията се събраха много негови близки, приятели и почитатели на творчеството му.

bnt avatar logo
от Юлия Караджова
19:00, 07.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Изложбата включва творби от всички периоди в творческото развитие на живописеца Георги Ковачев, които го представят като неповторим и забележителен художник. Особено впечатление правят творбите, рисувани година и половина преди смъртта му.

Доц. Борис Данаилов: "При него е едно своеобразно надмогване на духа над материята и това е забележителното на изложбата."

Посетителите откриват в изложбата една творчески богата личност с интереси към историята на човечеството, към философията на творческия процес и към естетическите стойности в живота.

Иван Милушев – директор на Градската художествена галерия в Благоевград: "Мисля, че е характерен с онази задълбоченост на търсенето, нова форма, нови начини и средства, материали, като техника."

Изложбата на Георги Ковачев може да се види в Градската художествена галерия в Благоевград до 20 юли.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в автобусна спирка в Банкя, загина възрастна жена
Кола се вряза в автобусна спирка в Банкя, загина възрастна жена
За и против въвеждането отново на задължителна наборна военна служба
За и против въвеждането отново на задължителна наборна военна служба