НОВИНИ

Генерал Атанасов: У нас има реално действащи паравоенни образувания

В студиото на "Още от деня" депутатът от РБ-ДСБ генерал Атанас Атанасов заяви, че Службите за сигурност имат информация, че у нас има реално действащи паравоенни образувания. По думите му не става въпрос за оперативни данни, а за политически действия на чужда държава, която има своите интереси на Балканите и в Европа.

bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 07.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

От ДСБ са отправили въпроса към министър-председателя "-Има ли реално действащи паравоенни образувания у нас и каква е официалната държавна политика за контрол и предотвратяване на създаването на подобни формирования" основно с очакване да получат информация какви са действията на българските институции, за да се неутрализира такова действие в българското публично пространство.
"Русия води своята пропагандна война много мощно, много масивно преследва своите цели. Съответно българската държава би следвало да я пресрещне", заяви Атанасов.
Генерал Атанасов каза, че според международни анализатори и експерти целта на хибридната война срещу България е: поддържане на състоянието-България като Троянски кон на Русия в НАТО и ЕС. Генерал Атанасов припомни изявлението на посланика на Русия в ЕС Чижов, че България е обявена за Троянски кон още с приемането ни в ЕС.
Към днешна дата има изостряне на отношенията между НАТО и Русия поради различни критични точки- на първо място заради Украйна, заради минските договорености. Ние трябва да бъдем загрижени за това българските институции да предприемат адекватни действия за неутрализиране на такъв тип поведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гняв в САЩ след поредното убийство на чернокож от бял полицай
Гняв в САЩ след поредното убийство на чернокож от бял полицай
Благотворителен фестивал „Рок Елешница” под надслов “Диабет без страх”
Благотворителен фестивал „Рок Елешница” под надслов “Диабет без страх”