НОВИНИ

Звездният тим на коментаторите от БНТ на Евро 2016

Европейското първенство по футбол във Франция ни предложи множество красиви изпълнения и моменти, които ще останат в историята. Шампионатът на Стария континент стартира официално на 10 юни, за да завладее ефира на Българската национална телевизия за 30 дни. 26 срещи вече се излъчиха по БНТ 1 и БНТ HD пряко, а заедно с вас, футболните фенове, се вълнуваха и коментираха мачовете нашите осем коментатори.

bnt avatar logo
от Радина Жекова
17:43, 07.07.2016
5814
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

За моменти като този мечтае и очаква с нетърпение всеки коментатор. Впрочем коментаторският тим на БНТ е истински футболен отбор - балансиран от по-опитни и по-млади специалисти, но всички подготвени за предизвикателството, наречено мач. Защото,за да коментираш футболна среща на европейски и световни първенства, трябва не просто да обичаш този спорт, но да си изцяло концентриран във всяка една секунда на двубоя, да имаш орлов поглед във всяка ситуация и най-важното - да можеш да предадеш емоцията на зрителите пред екрана. Те знаят какво е да си футболист, защото играят на терена в истински футболни първенства. И каква е емоцията при вдигането на купата.

Треньорският щаб на спортната редакция на БНТ често се изправяше пред трудния избор кой от най-добрите си играчи да вкара на коментаторсикя терен. Като част от отбора Валери Генов, Димитър Бошнаков,Петър Иванов, Радостин Любомиров и Стефан Георгиев имаха нeлеката задача да разшифроват всяка ситуация и съдийско решение. Най-хубавото на работата като коментатор е при гола - тогава можеш да споделиш емоцията.

Едно е ясно - всички боравиха с пъстра гама от изразни средства. А успехът на коментаторския тим беше подкрепен подобаващо и селекционера на спортна редакция - Методи Манченко, който също демонстрира дълбоки познания във футболната игра. Сега остава големият финал - на 10 юли от 22:00 часа. Никола Ибришимов и Ивайло Ангелов ще са на Стад дьо Франс, за да преживеем с тях пътя на новия европейски шампион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Без имунитет заради цинично отношение към полицаи?
​Без имунитет заради цинично отношение към полицаи?
„Никой не е само остров“
„Никой не е само остров“