НОВИНИ

Благотворителен фестивал „Рок Елешница” под надслов “Диабет без страх”

За пета поредна година разложкото село Елешница дава сцена на рок музиката. Над 2000 души се очакват да пристигнат за фестивала „Рок Елешница” на 8-и и 9-и юли.Той се провежда с благотворителна цел и събира известни български рок групи и местните жители в подкрепа на инициативата под надслов "Диабет без страх".

bnt avatar logo
от Надежда Василева
18:20, 07.07.2016
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Рок събитието в Елешница не е само музика. Идеята на организаторите и музикантите е да покажат на хората, болни от диабет, че те не са сами.

Сашо Мицин, кмет на село Елешница: "Целта е да разясним на хората, че диабетът не е заболяване, от което трябва да се страхуват. Пълна информация за това заболяване и че е лечим.”

Англичаните,избрали да живеят в Елешница заради красивата природа и местните обичаи и традиции, казват, че това прави селото известна туристическа дестинация.

Дерек Барет: "Харесва ми уникалния кукерски карнавал на Великден в Елешница, както и рок фестивалът тук, защото дава възможност на хората да се забавляват. Музиката създава невероятна атмосфера в селото."

Рок концертите започват вечер на открита сцена. Осигурени са медицинско обслужване и денонощен кетъринг по време на фестивала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генерал Атанасов: У нас има реално действащи паравоенни образувания
Генерал Атанасов: У нас има реално действащи паравоенни образувания
Средногодишно губим около 22 000 хектара опожарени гори
Средногодишно губим около 22 000 хектара опожарени гори