НОВИНИ

Няколко души са ранени след стрелба във Филаделфия

Седем часа продължи акцията по задържането на въоръжен мъж във Филаделфия, който откри огън по полицаи. В крайна сметка стрелецът беше арестуван, а инцидентът се размина с шестима леко пострадали служители на реда.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:42, 15.08.2019 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
По света

Шестима полицаи бяха ранени във Филаделфия, щата Пенсилвания, където няколкочасова престрелка приключи със задържането на стрелеца. Всички пострадали служители на реда са изписани от болницата и са вън от опасност.

Двама полицаи, които се оказаха блокирани в къщата, където се беше барикадирал въоръженият мъж, бяха освободени малко преди да приключи цялата операция.

Случаят започва като обикновена полицейска акция по сигнал за наркотици. Полицаите пристигнали на място, за да извършат арест и обиск, когато заподозреният започнал да стреля.

Началникът на полицията във Филаделфия Ричард Рос заяви, че е истинско чудо, че инцидентът се е разминал без по-тежки последици.

Ричард Рос, началник на полицията във Филаделфия: Имаме голям късмет, че само шестима полицаи пострадаха. Те вече са изписани. Удивително е, че на такова малко пространство се разминахме с трагедия.

Въпреки щастливата развръзка, местните власти отново поставиха въпроса за контрола над оръжията в Съединените щати.

Джим Кени, кмет на Филаделфия: Нашите полицаи се нуждаят от помощ. Нуждаят се от помощ, за да държим оръжията далеч от ръцете на подобни хора.

Макар нападателят във Филаделфия да е с криминално минало, кметът на града упрекна федералното правителство в липсата на мерки за ограничаването на насилието с огнестрелно оръжие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Празнуваме Успение на Пресвета Богородица
Празнуваме Успение на Пресвета Богородица
Остава спряно движението по АМ Струма заради пожара в района на Дупница
Остава спряно движението по АМ "Струма" заради пожара в района на Дупница