НОВИНИ

Няма данни за загинали или пострадали български граждани в Истанбул

Турският вестник "Хюрриет" публикува снимка на кола с бургаска регистрация, която е била паркирана в района на експлозията в Истанбул. От снимката става ясно, че колата не е пострадала от взрива. До момента няма информация кой е собственик на автомобила. Според източници на БНТ пътуващите не са съпричастни към атентата. От външното ни министерство уточняват, че нямат данни за загинали или пострадали български граждани.

bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 07.06.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас
Даниел Митов, министър на вътрешните работи: По данни на българското външно министерство загинали и пострадали български граждани няма. Чуйте какво още каза министър Пинов специално за "По света и унас".
БНТ: Каква е най-актуална информация, с която разполагате към момента, господин министър, за ситуацията в Истанбул?
Даниел Митов, министър на вътрешните работи: Първо трябва да изразя своите най-дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и разбира се, подкрепата си за властите в Анкара при разследването на атентата и привличането под отговорност на извършителите. Нямаме до момента никакви данни за пострадали български граждани, надявам се че това ще остане така. Но разбира се, призивът ни е българските граждани, когато пътуват, особено сега, по време на летните почивки, първо да се информират добре за ситуацията в страната, в която отиват или страната, през която ще преминават и разбира се, да използват услугата на българското външно министерство на уебсайта ни, казва се пътувам за, отнема много малко време за регистрация, но на нас и на българските мисии в чужбина помага много при не дай си боже извънредни ситуации.
;

За тези, които ще посетят европейското първенство по футбол във Франция, външното ни министерство препоръчва да бъдат готови за засилени проверки. Те започват на граничните пунктове, ще ги има и на стадионите и фен зоните. Там проверки ще има и отвън, и вътре, обемисти лични багажи и забранени предмети като ножове, фойерверки, големи чадъри, алкохол, ще бъдат предавани на съхранение. Лица без лични документи и с агресивно поведение няма да бъдат допускани. При нужда следва да се обадим на единния европейски номер 112, който се набира директно. При отговора на оператора се уточнява исканата помощ - например медицинска, пожарна, пътна или полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анкета пита как да се казват метростанциите по третата линия в София
Анкета пита как да се казват метростанциите по третата линия в София
Четири пъти повече са умишлените пожари в горите тази година
Четири пъти повече са умишлените пожари в горите тази година