НОВИНИ

Няма опасност за пострадалия при взривовете футболист от Борусия Дортмунд

Продължава разследването на експлозиите срещу автобуса на немския футболен отбор Борусия Дортмунд. Един от играчите на отбора - Марк Бартра, пострада снощи, след като три взрива избухнаха непосредствено до автобуса с футболистите, които пътуваха към стадиона за мач с "Монако". Няма опасност за живота му. Останалите пътуващи в автобуса са добре. Според полицията, взривовете са били насочена атака срещу клуба. Все още не е ясно кой стои зад нападението.

Лилия Мустакова
от Лилия Мустакова
06:34, 12.04.2017
Чете се за: 00:48 мин.
По света

Трите експлозии, станали в близост до автобуса на футболния отбор Борусия Дортмунд, са били насочени директно срещу превозното средство. Това съобщи Грегор Ланге, началник на градската полиция. Мотивите още не са ясни.

Грегор Ланг - началник на полицията в Дортмунд: Тази вечер имаше три експлозии близо до хотела на Борусия Дортмунд. От самото начало на разследването е ясно, че тази атака е насочена изцяло към клуба. Целия ресурс на полицията е под тревога.

Местната прокуратура съобщи за намерено писмо в зоната на взривовете, в което се поема отговорност за атаката. Автентичността му се проверява, но на този етап от разследването подробности за съдържанието му няма да бъдат дадени.

Сандра Люк- областен прокурор: Разследваме потенциален опит за убийство. Мога да кажа, че намерихме писмо близо до местопрестъплението, но не мога да коментирам съдържанието му от съображения за сигурност. В момента проверяваме автентичността му.

Срещата от Шампионската лига бе отложена за днес. Германската полиция обяви, че ще разположи много полицаи в града, за да гарантират сигурността по време на футболния мач. Кучета претърсват района за още експлозиви.

Трите взрива станаха малко след 19 часа вечерта местно време близо до хотела, в който бе отседнал отборът на Борусия Дортмунд, преди предстоящия мач на футболистите срещу Монако.

При експлозиите бе ранен защитникът на Борусия Дортмунд Марк Бартра. Той бе откаран в болница с фактура на лъчевата кост на дясната китка и е подложен на операция, заяви говорител на футболния клуб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Футболни клубове от целия свят изразиха солидарност с Борусия Дортмунд
​Футболни клубове от целия свят изразиха солидарност с Борусия Дортмунд
Скулптури от стъкло Галактика
Скулптури от стъкло "Галактика"