НОВИНИ

Няма паника сред българите, които почиват на Тасос (ВИДЕО)

Нашата колежка Юлия Стефанова, която ни държи в течение за обстановката с горските пожари на гръцкия остров Тасос, успя да заснеме няколко български компании, които почиват в южната част на Тасос, близо до Лименария. Почиващите споделят, че ситуацията вече е по-спокойна, пушекът е намалял и я няма неприятната миризма, която се е усещала в предишните дни. По думите им те са избрали да продължат ваканцията си, въпреки че е имало и хора, които са се прибрали заради пожарите.Вижте във видеото какво казаха нашите сънародници от плажа Псили Амос:

bnt avatar logo
от БНТ
16:17, 12.09.2016
Чете се за: 00:28 мин.
По света

"Ние сме отседнали с голяма компания в Лименария. По време на пожара се виждаха голям черен дим, но ние бяхме далече. В компанията ни имаше семейства с малки деца, които бяха готови при усложнения да си тръгнат, но за радост всичко се размина и в момента ни продължава почивката"
Днес по-спокойно ли изглежда всичко?
"Да значително по-спокойно, защото още се виждат самолети, които прелитат заедно с хеликоптери също, но вече няма този пушек, значително е намалял, няма и миризма"

Трети ден по въздух и по суша продължава борбата с горските пожари на остров Тасос. Вятърът започва да утихва, но на места ситуацията остава критична. Вече има и хора с дихателни проблеми. Все пак надеждите са до края на деня да бъдат овладяни основните фронтове.

Вижте още: Гръцкият остров Тасос остава в плен на огнената стихия

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха новата учебна година в Югозападния университет в Благоевград
Откриха новата учебна година в Югозападния университет в Благоевград
Санкции в размер на 500 000 лева налагат на завода за автомобилни части в Русе
Санкции в размер на 500 000 лева налагат на завода за автомобилни части в Русе