НОВИНИ

Няма пострадали при аварийното кацане на италианския военен самолет в София

Италианският самолет се приземи извънредно на летище София заради авария в един от двигателите, съобщават от пресцентъра на столичния аеропорт. На борда е имало само трима души от екипажа, които не са пострадали.

Николай Минков
от Николай Минков
18:18, 16.01.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Военно-транспортен самолет "Спартан" на военновъздушните сили на Италия кацна аварийно в 17:10 ч. на летище София. Малко преди това е излетял от Пловдив, където е закарал военна делегация за участие в международен форум и на връщане е получил авария в един от двигателите. Това е наложило спешното му кацане на летище София.

При такива случаи се задейства аварийна процедура, в която се включват противопожарни автомобили, линейки, както и специализирани автомобили на столичното летище.

На борда е имало само трима души от екипажа, те не са пострадали. Засега самолетът се намира в една от сервизните полоси, отцепен е със специализирани автомобили.

От военното министерство съобщиха, че ще окажат пълна техническа помощ за установяване точно каква е аварията и ако може да бъде отстранена още на българска земя. Това е възможно, понеже нашите военно-ремонтни бригади са запознати с техническите особености на тези самолети, понеже и ние имаме 3 "Спартан"-а. Ако аварията е по-тежка, ще се наложи да пристигне екип специалисти от Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма опасност от наводнения във Варненска област
Няма опасност от наводнения във Варненска област
Три квартала в Русе на студено заради авария на Топлофикация
Три квартала в Русе на студено заради авария на Топлофикация