НОВИНИ

Обезвредиха бомбата от разкопките в центъра на София

200-килограмова бомба беше открита при строежа на метрото в центъра на София. Живеещите между улица "Оборище" и "Орлов мост" бяха евакуирани, а учениците от две учебни заведения в района - също. Вижте повече подробности от Йоана Миланова.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:24, 24.10.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Бомбата от Втората световна война беше изтеглена от района след 30-минутна операция с участието на Министерство на отбраната, МВР, Пожарната служба и Столична община.

Старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР: Това е най-вероятно авиационна бомба, доста стара - на десетилетия.

Красимир Каракачанов - министър на отбраната: Днес трябва да бъде евакуирана от София, а утре да бъде унищожена на полигона в Сливница.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Вече след изтеглянето на камиона може да започнем поетапното освобождаване на улиците за движение и разбира се, най-важното, хората да се върнат по домовете си и да са спокойни тази вечер.

Заради евакуацията, живеещите в района граждани нямаха достъп до апартаментите си в продължение на 4 часа. От общината бяха осигурили специална шатра, в която те да изчакат операцията по обезвреждането.

Заради опасната находка, движението през кръстовището на ул."Оборище" и бул."Евлоги и Христо Георгиеви" беше спряно, а маршрутът на линиите от градския транспорт временно променен. Малко след 19 ч движението на пътни превозни средства през кръстовището, както и движението на автобусите на градския транспорт по редовните маршрути, бяха възстановени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Билет от Южна Каролина спечели рекордния джакпот от лотарията в САЩ
Билет от Южна Каролина спечели рекордния джакпот от лотарията в САЩ
Заключителен концерт на участниците в майсторския клас на Анна Томова-Синтова
Заключителен концерт на участниците в майсторския клас на Анна Томова-Синтова