НОВИНИ

Майките на деца с увреждания продължават да искат оставката на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания продължават с протеста си и днес. Те не приемат извинението на Валери Симеонов, защото твърдят, че не са го искали. Освен да подаде оставка, майките настояват Симеонов не само да не е вицепремиер, но и да не заема никаква административна длъжност. Освен пред МС, тази вечер те извървяха пътя по ул. "Раковска" до централата на НФСБ, чийто лидер е Валери Симеонов. Вижте повече подробности в прякото включване на Цветелина Катанска.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска Цанка Николова
20:12, 24.10.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Изпросено извинение. Така майките на деца с увреждания определиха думите на вицепремиера Валери Симеонов след Коалиционния съвет. Те продължават да смятат поведението му за безобразно.

Вера Иванова, майка на дете с увреждане: Вчера нарече хората, които ни подкрепят "тюрлюгювеч", нарича децата ни недъгави с изкривени деформирани крайници. Унизително ми е да повтарям думите му. Това показва отношението му към хората с увреждания и ние не видяхме да се извини към тях за това, което им причини.

Тази сутрин беше отслужен молебен за децата с увреждания и техните семейства. Службата е получила благословението на Патриарх Неофит, а дошлите в храма майки се помолиха за здраве и благополучие на децата.

Даниела, майка на дете с увреждане: Молих се за този ден и се радвам, че днес с Божието благословение пътищата ни ще бъдат разтворени и ще се постигнат нашите желания.

Сред миряните беше и националният омбудсман. Мая Манолова благодари на Българската православна църква за молебена и отказа да коментира извинението на вицепремиера.

Мая Манолова, национален омбудсман: Наистина съм много развълнувана и след молебена, и след литургията, и след всички добри слова, които се казаха в църквата. Позволете ми да си запазя поне за малко вътрешната чистота и усещане и да не коментирам подобни неща.

Майките на деца с увреждания са категорични, че продължават с протестите до получаване на исканата оставка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заключителен концерт на участниците в майсторския клас на Анна Томова-Синтова
Заключителен концерт на участниците в майсторския клас на Анна Томова-Синтова
Наградиха петимата ученици, намерили и върнали портфейл с пари и документи
Наградиха петимата ученици, намерили и върнали портфейл с пари и документи