НОВИНИ

Въоръжен грабеж от инкасо автомобил в столичен мол

Над 100 хиляди евро откраднаха при въоръжен грабеж неизвестни нападатели в столицата. Четирима въоръжени мъже стреляха с автомати "Калашников" по инкасо автомобил. В момента на атаката колата е била пълна с пари, защото обслужвала чейндж бюро в търговския комплекс. Жертви и ранени няма. След обира полицията намери колата, с която е извършено нападението - изоставена близо до мола. Издирването на нападателите продължава.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:55, 22.02.2016
Чете се за: 01:10 мин.
У нас

Минути след 10:30 часа подземният паркинг на мола е пълен с коли на пазаруващи хора. В този момент четирима въоръжени с калашници нападат инкасо автомобил, секунди преди да потегли от паргинга. Гардът, който носи голяма сума пари от намиращото се наблизо чейндж бюро, е нападнат в гръб и повален на земята, преди да успее да се качи в колата. Следва стрелба и по инкасото. Крадците успяват да вземат парите от поваления гард и побягват с бял автомобил. Един от охранителите стреля по тях и успява да спука една от гумите на колата. Задействан е паник-бутона в инкасото. На помощ се притичат 3 мобилни патрула, но всичко се случва за броени секунди - разказват свидетели на екшъна.

- В момента на обира бях на ниво -2, но нищо не разбрах. Нищо не се чу и разбра. Били са много бързи. Може би всичко е било много добре подготвено.


Служителите от охранителната фирма определят престъплението като особено нагло, не само защото е извършено посред бял ден, а и защото по това време в сградата са работели общо 200 охранителни камери.


- Тук е много лесно да се случи, защото е паркинг. Тъмно е. Тук на паркинга аз никога не съм виждала охрана.

- Не е нормално в държавата да стават такива работи.

От охранителната фирма заявиха, че никой от техните служители не е пострадал. В писмо изпратено до медиите увериха, че всички правила и процедури за сигурност са били спазени. От фирмата обаче не обявиха точната сума на откраднатите пари. Според съобщението става въпрос само за една пратка на техен търговски клиент. Според една от версиите нападателите са успели да задигнат близо половин милион лева от инкасо автомобила. От МВР също не назоваха точната сума, която нападателите са задигнали.

Георги Костов, главен секретар на МВР: Сумата е над 100 000 евро при всички положения. Колегите работят по случая. Имат напредък. В момента извършват допълнителни процесуално-следствени действия, чрез които се надяват да локализират групата.


Преди обед до блок 8 в квартал ,,Младост 1" е открита кола, за която се предполага, че е използвана от нападателите. От МВР заявиха, че е вход мащабна операция по издирването на престъпниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не е ясно кой е виновен за жестокия инцидент на бившето летище край Сливен
Не е ясно кой е виновен за жестокия инцидент на бившето летище край Сливен
БНТ2 ще предава пряко дискусията на отговорните институции по проблемите на потребителите на топлинна енергия
БНТ2 ще предава пряко дискусията на отговорните институции по проблемите на потребителите на топлинна енергия