НОВИНИ

Обществено обсъждане тече за застрояването на столичния квартал Мусагеница

Обществено обсъждане за застрояването на квартал „Мусагеница“ в София се провежда в момента. То е по повод два проекта за строителство - единият е за изграждането на параклис, а другият - за изменение на плана за регулация и застрояване около бл. 101.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
18:14, 23.08.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

По-голяма дискусия предизвика строежа на храма, проекта за който предвижда да бъде построен между блок 88 и 89 до Ритуалната зала. Част от хората са против, тъй като е необходимо да бъдат изсечени 20 дървета, а друг мотив е, че строежът на такъв храм може да наруши цялостта на ритуалната зала.

Според настоятелството на храма предвиденият парцел за строеж на храма е обрасъл с храсти и дървета и не се използва за отдих. Предлагат за комепенсация да озеленят мястото, което е в непросредствена близост до бъдещия храм.

Близо 80 са становищата и предложенията, постъпили в общината от хората.

;
арх. Йордан Василев, архитект на район „Студентски“: Има доста становища „за“ оставането в този вид на проекта. С евентуално компенсаторно озеленяване до парцела. И също доста възражения има и срещу в този си вид изпълнението на храма, тъй като мащабирането му е нецелесъобразно според хората.
;

Близо 30 са предложенията и становищата относно другия проект за изменение за платна и регулация на застрояването около блок 110. от една страна той предвижда да се направи път, а от друга - единият от парцелите да бъде със сменено предназначение - от такова за търговски обекти до такова за строеж на 5-етажен блок.

Как ще се сблъска мнението на хората предстои да чуем, защото обсъждането все още протича.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха обществена поръчка за първите 20 електробуса в София
Обявиха обществена поръчка за първите 20 електробуса в София
Валентин Радев спря обществената поръчка за поддръжка на 112
Валентин Радев спря обществената поръчка за поддръжка на 112