НОВИНИ

Учителка изрисува училището в село Марикостиново, за да привлече ученици

Учителка изрисува училището„Св. Кирил и Методий” в село Марикостоново, за да подобри материалната база и да го направи привлекателно за учениците. Олга Бошнаковае успяла да нарисува картини във всички седем класни стаи в учебното заведение, като трудът ѝ е безплатен. Училищното ръководство е осигурило средства само за боите.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Ирина Николова
17:30, 23.08.2017
5343
Чете се за: 00:46 мин.

Олга Бошнакова е преподавател по английски език, никога не се е занимавала професионално с рисуване, но картините и будят възхищение у всички. Седмо лято вече тя отделя време от отпуската си и рисува по една класна стая за всяка нова учебна година. Идеята и е да подобри атмосферата в училището и да улесни учебния процес.

Олга Бошнакова, учител
„Първоначално исках просто да украся стаята на първи клас, където да идват нашите нови ученици, и да ги зарадвам. Постепенно обаче това се промени в идеята да променя цялото училище.”

Картините, които рисува, са на различна тематика, като всяка от тях носи някакво послание за подрастващите. Последната и рисунка, която е завършила това лято е на Етъра в Габрово. Понякога дори децата и колегите на Олга и предлагат сюжети, които тя да пренесе върху старите и олющени стени.

Олга Бошнакова, учител
„Много ми харесва на мен лично картината 4 клас, където висят два паписруса и на единия пише България на кирилица, а на другия пише България на глаголица."
Снежана Илиева, учител
„Използвам рисунката като нагледно средство.”
Мария Портарова, учител
„Това е един вид стимул за учениците не само да опазят класните стаи , но и им бъде по приятно в самия учебен процес.”

Учителката казва, че рисунките и са протест срещу проблемите в образователната система и иска чрез тях да покаже, че селските училища трябва да продължат да съществуват, а не да се закриват.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Намериха изчезналите тийнейджъри от Бургас
Намериха изчезналите тийнейджъри от Бургас
Френският президент ще се срещне у нас с Румен Радев и Бойко Борисов
Френският президент ще се срещне у нас с Румен Радев и Бойко Борисов