НОВИНИ

Община Дупница е натрупала дългове от над 3 млн. лева

Община Дупница търси помощ от държавата заради натрупани дългове от над три милиона лева. Задълженията са резултат от просрочени плащания към доставчици на услуги. От кметството вече са изготвили оздравителен план, който е изпратен за одобрение в министерството на финансите.

bnt avatar logo
от БНТ
07:21, 19.08.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

От общината в Дупница са поискали финансовата помощ от 3 милиона и 200 хиляди от държавата като безлихвен заем за период от три години. Кметът Методи Чимев каза ,че това ще позволи да съфинансират дейности по проекти ,за които се изискват суми по-големи от 200 хиляди лева,тъй като старите дългове ще бъдат изчистени.

Методи Чимев, кмет на община Дупница: Дали ще направиш процедура по рехабилитация на улична мрежа, където възниква необходимост от разплащане, а успоредно с това ти стоят едни стари, за които те подсещат било чрез съдия изпълнител, било под друга форма ти трябва да регулираш паричния поток да разплащаш и старите и новите.

От общината за сега не смятат да увеличават такси и данъци, в случай, че не получат финансовата помощ от държавата. Признават, обаче, че може да има корекции.

Методи Чимев: Една от най-ниските такси смет колко -2.9 промила за физически лица, може би тук да направим леко така коригиране на цена към юридически лица, ще бъдем коректни към физически лица.

За края на този месец е предвидено обществено обсаждане на оздравителния план на общината, а след това Общиският съвет ще трябва да реши дали да го приеме. Ще има ли по-високи на такси и данъци ще стане ясно когато ще бъде изготвен новият проектобюджет за следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди последователи на Дънов посрещат Божествената Слънчева Нова година
Хиляди последователи на Дънов посрещат Божествената Слънчева Нова година
29-та поликлиника в София работи на автопилот
29-та поликлиника в София работи на автопилот