НОВИНИ

Община Кайнарджа остава откъсната от света

Обстановката в Русенска област постепенно се нормализира. В Силистренска обаче, ситуацията продължава да е усложнена. Все още има населени места без ток, аварийни екипи са работили и през нощта.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
08:28, 08.01.2017
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Ограничено е движението за всички превозни средства в областите Силистра и Разград. Пътищата в Силистренско все още са непроходими и затворени с малки. Към момента няма информация за бедстващи хора в региона.

Все още няма телекомуникационна връзка с община Кайнарджа и липсва информация каква е ситуацията в тези села. Пътят Силистра-Русе-Шумен-Добрич е затворен за движение след 20 часа снощи, заради нови снежни навявания.

За втора поредна нощ не е тръгнал влакът от Силистра за София, тъй като на железният път има преспи и не е разчистен.

Ситуацията на територията на Русенска област постепенно се нормализира. Отворени за движение на всички автомобили са пътните връзки от Русе към Бяла и Велико Търново и от Русе - за Плевен. Ограничения има за превозни средства до 12 тона за пътя Русе - Разград. По направление за Силистра и за остава все още е ограничено движението на всички превозни средства, независимо от това, че екипи на пътното управление работят.

;

В Русе температурата на въздуха е минус 11,3 градуса, снеговалежът спря, а вятърът в Русе е бил със скорост 20 метра в секунда. Граничният пункт Дунав мост при Русе е отворен. Разчистен и пътят Гюргево-Букурещ.

Приютът „Добрият самарянин" не спира да посреща бездомни хора, които търсят спасение от студа и виелицата. В последните два дни спешни екипи събират от русенски улици премръзнали хора и ги прибират на топло.

Щабът в Русе реши при падането на температурите премръзналите хора да се настаняват в новооткритият кризисен център. Причината - приютът "Добрият самарянин" е препълнен с хора. В момента в него има 79 души при капацитет от 60 места. Когато се наложи той може да побере и още, и това вече се е случвало през януари минала година. Тогава в него бяха прибрани 93-ма човека. В тази тежка зимна обстановка не липсват и добри жестове -голяма шивашка фабрика обеща да дари на общината 10 мобилни телефона за връзка в извънредни ситуации. Същото дружество има намерение да наеме на работа 10 бездомници от приюта и така да се освободят места за други крайно нуждаещи се. В същото време Червеният кръст е осигурил и 100 порции храна за кризисната трапезария. По думите на управителя на приюта „Добрият самарянин" - Русе - Стефан Стефанов обаче, когато дойдат вече истинските тежки снежни дни и когато хората се увеличат драстично, наистина, тогава ще има нужда от дарения - става дума за топли завивки и храна".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 4 области е в сила оранжев код за ниски температури
В 4 области е в сила оранжев код за ниски температури
Пътищата в областите Силистра, Разград, Добрич и Шумен остават блокирани
Пътищата в областите Силистра, Разград, Добрич и Шумен остават блокирани