НОВИНИ

Община Пловдив и кметът Тотев подкрепиха запазването на парка в квартал Северен

Общинските съветници в Пловдив и кметът Иван Тотев подкрепиха искането на гражданите да се запази парка в квартал Северен. В неделя десетки хора излязоха на спонтанен протест заради изсичането на 64 дървета в зелени площи, които да момента са ползвани за обществен парк и почивка, но са частна собственост.

bnt avatar logo
от Мариела Хубинова
17:12, 13.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Подписката с над 1000 подписа и исканията си гражданите внесоха на редовната сесия на Общинския съвет. За да се срещнат със съветниците и кмета бяха дошли десетки, сред тях деца и много възрастни хора.

Велика Димитрова: Имаме детска градина, ясла и училище там играят децата, не можем да ги лишим от тези придобивки.

Кметът Иван Тотев увери, че според общия устройствен план мястото е отредено за зелена площ. Хората поискаха доказателства и гаранции, че община Пловдив ще изкупи от собственика целия парцел от близо 18 декара.

Иван Тотев – кмет на Пловдив: Нещо, което преди 20 години е било общинско, хората са си мислили, че е парк , но то не е било общинско последните 20 години, имало е сделка, продало се е и си има собственик, ние освен да имаме един диалогичен режим с него, да поговорим друго не може да направим... ние нямаме как да ползваме силови методи.

За да се отчужди имотът трябва да се вземе решение от Общинския съвет в града. Според Тотев сумата, която може да плати общината, е равна на стойността на последната изповядана сделка за него – малко над милион лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Илиев с планетарно сребро в Йостерсунд!
Владимир Илиев с планетарно сребро в Йостерсунд!
Роналдо собственоръчно класира Юве, Сити разнищи Шалке
Роналдо собственоръчно класира Юве, Сити разнищи Шалке