НОВИНИ

Вътрешният министър Валентин Радев: Няма да има блокада на ГКПП "Кулата"

Трети кантар за тежкотоварните камиони работи от тази сутрин на ГКПП "Кулата". Това е една от взетите мерки за облекчаване на трафика на пункта, след като в петък транспортни работници обявиха начало на протестни действия заради дългото чакане на "Кулата - Промахон". Инспекция на граничния пункт днес направи и вътрешният министър Валентин Радев, който на място се запозна с мерките, взети от ГД "Гранична полиция", Агенция "Митници" и Национална агенция по приходите за решаване на проблема.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
16:37, 27.05.2017 (обновена)
Чете се за: 01:01 мин.
У нас

За денонощие през ГКПП "Кулата - Промахон" преминават около 1700 товарни автомобили. Трафикът е изключително натоварен и за това според вътрешния министър Валентин Радев трябва да се намерят механизми за дългосрочни мерки, за да не се стига до опашки и дълго чакане за преминаване през пункта.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Проблемът е решен поне сега на това ниво, няма да има, това е обещанието и такива са били разговорите, които води областния управител и колегите с превозвачите, в понеделник да не бъде затваряно. Виждате опашките ги няма. Аз лично се поинтересувах къде са всъщност тесните меса, обясниха ми. Видяхте зад нас третия кантар, междинния, това сме могли да направим, правим го веднага. Има известни проблеми на вход от към Гърция, ще преговаряме с колегите от гръцка страна те да не бавят пропускането.

По думите на началника на митница "Югозападна" Георги Александров, при натовареност на граничния пункт Агенция "Митници" може да отвори още трасета, но към настоящия момент няма такава необходимост.

Георги Александров, началник на митница "Югозападна": Превозно средство се обработва в рамките на под две минути докато престоява на кантарното устройство. Средната скорост на обработка е това под 2 минути, при положение че работят три кантара, мисля че това като скорост на обработка е добър резултат към настоящия момент.

Шофьори, които пристигаха от Гърция казаха, че днес са преминали през граничния пункт по-бързо от обичайното.

БНТ: За колко часа преминахте днес?

- Четири часа, за около четири часа някъде.

- Тоя път бързо, някъде два часа и половина - три.

Въпреки взетите мерки за облекчаване на трафика на товарни камиони през граничния пункт, насроченият за понеделник протест на транспортни работници остава, съобщиха организаторите от Сдружението на българските транспортни работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Групата Тейк дет дари приходите си от концерт на пострадалите в Манчестър
Групата "Тейк дет" дари приходите си от концерт на пострадалите в Манчестър
Във Валенсия се роди рядък подвид жираф
Във Валенсия се роди рядък подвид жираф