НОВИНИ

Обучават журналисти за реакция при заплаха с огнестрелно оръжие

Специално обучение за реакция при заплаха с оръжие и демонстрация на обезвреждане на нападател направиха край Пловдив командоси и инструктори по бойна подготовка. Практическия курс за журналисти беше организиран от републиканския шампион по стрелба Росен Христов. Тренировъчния ден беше провокиран и от нарастващите в световен мащаб случаи с жертви на такива нападения.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
18:40, 25.10.2016
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Обикновен ден – в офиса, училището, университета – обществени места с много хора. Нормалната обстановка е нарушена от изгубил разсъдъка си човек, който стреля по всеки попаднал пред погледа му. За противодействие в ситуация „активен стрелец” от години се подготвя Росен Христов. Сега може да извади пистолет и да реагира за по-малко от 2 секуди.

Росен Христов - инструктор
"По-добре да сме подготвени, и нищо да не стане, отколкото обратното – да сме абсолютно неадекватни, най малкото заради факта, че мога да спася някой живот."

Командосите са на мнение, че е необходимо специално обучение по антитероризъм. И за да покажат колко е реална опасността, направиха впечатляваща демонстрация."

Росен Христов - инструктор
"Сами може да се убедите, че дори 9-милиметров куршум съвсем спокойно минава и от другата страна, така че не вярвайте на холивудските продукции, където полицай се прикрива зад отворена врата на автомобил."

На финала на семинара журналисти от София и Пловдив смениха клавиатурите и химикалките с пистолети, автомати и гладкоцевно оръжие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Филип Гунев: Мигрантските протести са провокирани от предизборна агитация
Филип Гунев: Мигрантските протести са провокирани от предизборна агитация
Ексклузивно пред БНТ: Лидерът на кримските татари
Ексклузивно пред БНТ: Лидерът на кримските татари