НОВИНИ

Обвинения за злоупотреби между ГЕРБ и БСП в парламента

ГЕРБ сезира главния прокурор за евентуални финансови нарушения от кмета на Сопот, който е от БСП. От Левицата пък обявиха, че още един депутат от ГЕРБ е продал свои фирми на малоимотен човек.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:54, 29.03.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

ГЕРБ изразиха съмнение, че кметът на Сопот Деян Дойнов е злоупотребил с публични средства по европейски програми, затова настояват главния прокурор да назначи проверка. От БСП определиха тези твърдения като манипулация. Заместник-кметът на Сопот обясни, че натрупаните задължения са от предишно управление.

Антон Тодоров, ГЕРБ: Да направят проверка в община Сопот и да видим дали в крайна сметка общата сума от около 10 млн. новосъздадени задължения ще излезе вярна на базата на това, което получаваме като документи.
Николай Новаков - зам, кмет на Сопот: Община Сопот след като преди две години и половина бе продаден и кметския стол, сега е с разблокирани банкови сметки, за разлика от много други общини. Мога да застана зад всяка една стотинка.

Според Левицата управляващите обвиняват кмета на Сопот, за да отвлекат вниманието от по-сериозни проблеми като това, че депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е продал свои фирми на малоимотен.

Георги Търновалийски - секретар на ПГ на "БСП за България": Колегата Борис Кърчев е продал своите фирми на едно малоимотно лице от старозагорско село Динко Динев и с това е решил своите проблеми.

Кърчев заяви, че фирмите му не са имали никакви финансови задължения към държавата, а продажбата е станала две години преди да се кандидатира за депутат.

Борис Кърчев - депутат от ГЕРБ: Това е просто евтино скалъпена история срещу мен, защото въпреки всички тези неща, които се тиражираха в медиите, моите съграждани ме избраха с най-много преференции от всички народни представители от ГЕРБ в областта.

Междувременно парламентът прекрати пълномощията на Димитър Гамишев от ГЕРБ като депутат. Вчера той подаде оставка заради проверката на НАП във връзка с прехвърляне на негова фирма и съмнения за ДДС измама.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строят многоетажен паркинг на мястото на ДКЦ 6 в Пловдив
Строят многоетажен паркинг на мястото на ДКЦ 6 в Пловдив
Увеличават възнагражденията на ГД Изпълнения на наказанията и Охрана към МВР
Увеличават възнагражденията на ГД "Изпълнения на наказанията" и "Охрана" към МВР