НОВИНИ

Обвиниха бивш преподавател от Софийския университет в разврат

Софийската районната прокуратура е внесла обвинителен акт в съда с 2 обвинения срещу бившия преподавател от Софийския университет Чавдар Стоянов. Първото е опит за принуда, а второто за разврат. Припомняме, че Стоянов беше уволнен от Софийския университет през 2015 година, заради отказа на негови студенти да посещават часовете му, защото карал момчетата да правят лицеви опори голи до кръста в кабинета му.

Явор Симов
от Явор Симов
19:59, 10.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Разследването по първото обвинение е започнало след сигнал на потърпевш мъж преди две години. По информация на "По света и у нас" той е боец в ММА и е от Дупница. Чрез свой познат разбрал, че Чавдар Стоянов търси да си наеме лична охрана. При срещата Стоянов му обяснил, че не трябва да закъснява за работа, защото ще бъде наказван с бой с камшик. Започнал и да го заплашва. Обяснил и че харесва мъже.

Виолета Желева - говорител на СРП: "Заплахите са, че ще подаде сигнал до прокуратурата, ще го набеди в извършване на престъпление и ще осигури свидетели за това неговото твърдение. Наред с това, освен че се е представял като преподавател, се е представял и за прокурор.

По същата схема през 2012 година Стоянов, представяйки се за съветник на тогавашния главен прокурор Борис Велчев, е успял да убеди друг кандидат за охранител да се съблече гол до кръста и да прави лицеви опори. Първоначално търсещият работа помислил, че това е част от изпита за новата работа. Тогава обаче Стоянов започнал да го бие с кожен камшик и извършил развратни действия. В хода на разследването е иззет компютър от дома на подсъдимия. В него са намерени журналистически статии, писани от Чавдар Стоянов, които впоследствие чрез подставени журналисти са използвани за злепоставяне на негови колеги. Предстои да му бъдат повдигнати и други обвинения по жалбите на пострадалите студенти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Музей на благотворителността отвори врати във Варна
Музей на благотворителността отвори врати във Варна
Питейната вода на три села в Монтанско е заразена с арсен
Питейната вода на три села в Монтанско е заразена с арсен