НОВИНИ

Официално: Никога не е обсъждано отпадане правото на глас на българи в чужбина

Никога не е обсъждано отпадане правото на глас на български граждани в страните от ЕС, обявиха в официална позиция от министерството на правосъдието. Ведомството излезе с изявление по спорния проект, предвиждащ ограничаване правото на глас на българите в чужбина.

bnt avatar logo
от БНТ
11:52, 07.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Министерството потвърди първоначалната си теза, че проектът е техен и после е обсъден с правистите на президента, но е бил качен за обществено обсъждане на сайта в нарушение на наредбите, заради което беше уволнен Любомир Талев. Той не бил изпълнил и разпореждането да коригира текстовете, засягащи уседналостта.

Деница Митрова, зам.-министър на правосъдието: Аргументите за тази редакция, която е изискана фигурират и в мотивите качени в законопроекта. Ден след това в нарушение на вътрешните правила и отново без знанието на министъра служителят направи още едно нарушение опитвайки се да стартира съгласувателна процедура на законопроекта в нередактирания му вариант, преди да е изтекъл и срока за обществено обсъждане като това е видно от водената от него кореспонденция с други дирекции на министерството
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Народното събрание започва среща между ГЕРБ и Обединените патриоти
В Народното събрание започва среща между ГЕРБ и Обединените патриоти
Ще се засили ли недоверието между Пекин и Вашингтон?
Ще се засили ли недоверието между Пекин и Вашингтон?