НОВИНИ

Огнена стихия бушува край вилната зона на бургаското село Изворище

Пет пожарни екипа от Бургас гасят пожар в сухи треви край вилна зона в село Изворище. Огнената стихия се развива на фронт от няколко километра. Към момента пожарът не е локализиран, няма данни за загинали и пострадали хора. Действията на пожарникарите са затруднени от сухите треви и вятъра.

огнена стихия бушува вилната зона бургаското село изворище
bnt avatar logo
от БНТ
14:20, 02.08.2017 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Затворен е пътят Банево – Изворище заради разрастващия се пожар във вилна зона „Каптажа“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас, съобщава "Агенция Фокус". Огънят е близо до пътното платно и това е причина за забраната за движение на автомобили там.

Малко преди 13 часа днес на тел 122 е съобщено за пожар във вилна зона край село Изворище, община Бургас. Незабавно на посоченото място били изпратени пет екипа огнеборци. Към момента огънят е обхванал сухи треви на голяма площ и две постройки.

По първоначална информация фронтът на стихията е от няколко километра. Създадена е организация за събиране на свободния от дежурство състав, който да се включи в гасителните действия.

По същото време столичните пожарникари евакуираха част от обитателите на блок
в ж.к. „Дружба". Сигналът за горящ апартамент бил подаден около 13 часа в оперативния център на Софийската пожарна. Пристигналите на място два пожарни екипа бързо потушили огъня, който е унищожил отпадъци, складирани в
жилището. Част от хората в съседните апартаменти са били изведени от сградата. Няма данни за загинали и пострадали граждани.

Причините за инцидента предстои да бъдат изяснени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 НАТО приветства подписването на Договора между България и Македония
НАТО приветства подписването на Договора между България и Македония
След продължително преследване столични полицаи задържаха криминално проявен мъж
След продължително преследване столични полицаи задържаха криминално проявен мъж