НОВИНИ

Омбудсманът с открита приемна в Хитрино

Дружеството "Булмаркет" вероятно няма да може да покрие щетите, причинени при влаковия инцидент на 10 декември в Хитрино, при който загинаха 7 души, 29 бяха ранени, и десетки къщи - разрушени. Причината е, че застрахователната сума по гражданската отговорност за тази композиция е в размер на 100 000 лева.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
17:54, 07.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Фактите са от проучване на омбудсмана Мая Манолова, която днес беше в пострадалото село, за да провери как се изпълняват решенията на Националния обществен съвет, който разпределя средствата от SMS кампанията на БЧК. Тя откри приемна, в която всеки от жителите на селото постави своя проблем.

Според проучването на Мая Манолова застраховката Гражданска отговорност дори не е на името на превозвача, а на дружеството майка, собственик на капитала. Тя е разговаряла с адвокатите на дружеството, които са ѝ обяснили, че търсят извънсъдебно решаване на спора. Според Манолова причинените щети на близките на загиналите и на пострадалите са за около 5 млн. лв. Манолова смята да внесе промяна в Закона за железопътния превоз.

Мая Манолова, национален омбудсман: "Някой от жп администрацията не си е свършил работата, според мен така ще се окаже и в крайна сметка освен адвокатите, които ще свършат работата си максимално ангажирано, и аз като омбудсман ще следя този случай и ще подкрепя хората, така че да не остане нито един, който да не е получил справедливо възмездие за причинените му вреди".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ледът на Гребния канал на Пловдив – тънък и опасен
Ледът на Гребния канал на Пловдив – тънък и опасен
Клаус Йоханис: Оставка на министър е малко, предсрочни избори е твърде много
Клаус Йоханис: Оставка на министър е малко, предсрочни избори е твърде много