НОВИНИ

Опашки за безплатни винетки в Пловдив

В края на годината и преди празниците търсенето на винетки се увеличава. Проблем има за хората, на които се полагат безплатни стикери, защото те могат да бъдат взети само от социалните служби в страната. Опашки за безплатни винетки има в Пловдив от началото на месеца. Над 4000 души с намалена трудоспособност в града са подали декларации за получаване на годишен стикер.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
08:22, 18.12.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Степан Терзиян ползва безплатен стикер повече от пет години. Взема винетката от името на жена си, тъй като тя е трудоустроена. Казва, че безплатният стикер облекчава бюджета на семейството.

Степан Терзиян
Пенсионери сме с по 220 лева пенсия. Колкото и да е това е разход - 67 лева всяка година. А колата си има и много други разходи - и данъци и прегледи.

За миналата година безплатни винетки са получили близо 12 000 пловдивчани. И тази година се отчита бум на кандидати. Всеки ден десетки хора се редят на опашки за подаване на документи.

Надя Танева - директор Дирекция „Социално подпомагане"-Пловдив
За да получи винетен стикер правоимащите лица трябва да имат ТЕЛК с 50 и над 51%. Освен това автомобилът трябва да бъде личен, съпружеска собственост или в семейството да има дете с увреждане.

Безплатният винетен стикер не важи за автобуси и джипове с висока кубатура, уточняват от социалните служби. От там заявиха също, че хората ще могат да получат винетките си след 20-ти декември, защото стикерите още не са доставени.

Надя Танева - директор Дирекция „Социално подпомагане"-Пловдив
Така че в момента, в който получим винетните стикери гражданите ще бъдат информирани и ще могат да дойдат да си ги получат.

За да не се получава струпване на хора, в социалните служби ще бъде създадена необходимата организация, за да могат всички граждани да бъдат обслужени на време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови схеми на телефонни измами с деца
Нови схеми на телефонни измами с деца
Франция отлага за януари 2017 планираната близкоизточна мирна конференция
Франция отлага за януари 2017 планираната близкоизточна мирна конференция