НОВИНИ

Задържаха двама при опит за въоръжен грабеж в Студентски град

Опит за въоръжен грабеж в Студентски град тази нощ завърши с арест и без пострадали. Двама нападатели с маски влезли с пушка и пистолет в денонощен копирен център. Не успели да вземат нищо и минути по-късно са били задържани на място от полицията.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев Оператор: Любен Бързаков
17:46, 22.03.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На извънреден брифинг днес следобед от прокуратурата и столичната полиция разкриха, че нападателите са Дончо Василев и Бончо Атанасов. Това не е първото им престъпление. Те били осъждани общо 28 пъти, основно за грабежи. Днес прокуратурата им повдигна нови обвинения за грабеж при условията на опасен рецидив.

Дончо Василев и Бончо Атанасов, съответно на 40 и 59 години, влизат в копирния център около един и половина през нощта. Единият е въоръжен с боен пистолет, а другият с пушка-помпа.

Деян Тунджев - управител на копирен център: "Буквално завират дулото на пушката в лицето на една от служителките. Оръжията са заредени с бойни патрони. Носят и бронежилетки. И питат - "Къде са парите?"."

Мъжете са оглеждали копирния център предварително и очаквали да открият голяма сума пари. Претърсват обекта, но откриват единствено малко дневен оборот.

Деян Тунджев - управител на копирен център: "Те не са взели нищо. Просто успяха да намерят единствено 500 лева, но след като забелязаха, че отвън минават хора, се уплашиха и решиха да напуснат обекта."

Минавайки покрай копирния център, полицейски патрул вижда обира и арестува нападателите моментално. И двамата са с богати криминални досиета. Лежали са в затвора общо над 30 години. Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка - задържане под стража.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Два нови проекта за подобряване на плавателния път на река Дунав
Два нови проекта за подобряване на плавателния път на река Дунав
Безсрочна гладна стачка обявиха миньорите от мангановата мина в Оброчище
Безсрочна гладна стачка обявиха миньорите от мангановата мина в Оброчище