НОВИНИ

Още няма повдигнато обвинение за убийството в Пловдив

Арестуваха 45-годишният полицай Венцислав Караджов за убийството на родителите му в Пловдив. Те бяха открити мъртви вчера следобед от съседка. Все още няма повдигнато обвинение. Според адвоката, задържаният категорично отрича да е извършил престъплението. Засега от прокуратурата няма да оповестяват събраните доказателства, за да не се пречи на разследването.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
19:44, 18.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Няколко екипа разследващи полицаи, следователи и прокурори работят по заплетения случай вече второ денонощие. Основната версия за двойното убийство, потресло Пловдив, е имотен спор и постоянни семейни скандали.

45-годишният Венцислав Караджов е арестуван пред работното му място. Той е служител на Икономическа полиция - Пловдив.

Разпитана е и съпругата на задържания. Той е имал три законни оръжия. Две от тях са иззети от полицията, а третият пистолет е предаден на разследващите от адвокатката на Караджов тази сутрин.

Зоя Тошкова, адвокат на задържания: Абсурдно е той да им е посегнал. Абсурдно е това.

Според данните от аутопсията откритите вчера мъж и жена са мъртви от поне три дни. Наскоро жертвите Цветан и Божурка са спечелили дело в съда за собствеността на къщата, заведено от сина им. Преди време бащата е подал жалба в прокуратурата, че синът му го заплашва с убийство, но досъдебното производство е прекратено.

Зоя Тошкова, адвокат на задържания: Но той ги е осъдил по закона за домашното насилие, тъй като родителите му също са осъществявали тормоз над семейството му. Много сложни отношения. Тепърва ще се изясняват. Многобройни преписки има в прокуратурата по тези въпроси.

Домът на жертвите се намира в покрайнините на града, а мястото е скрито от много дървета и храсти. Съседи почти няма. Иззети са записите от камерите на близката до къщата електрическа подстанция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уникални издания показват в читалището в Благоевград
Уникални издания показват в читалището в Благоевград
Отложиха промените в Закона за движението по пътищата
Отложиха промените в Закона за движението по пътищата