НОВИНИ

НАПГ: Допуснати са груби грешки по случая с изоставеното бебе

От Националната асоциация за приемни грижи смятат, че в този случай с изоставено дете социалните работници са допуснали груби грешки. Александър Миланов от асоциацията обясни за "По света и у нас", че социалните работници много лесно са решили да върнат детето на майката, след като то вече й е било отнето и няколко месеца е било гледано в приемно семейство.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 19.12.2015
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Посочи, че социалните работници не са направила точна оценка на това имала ли е майката възможност да отглежда бебето си и не са се съобразили с факта, че тя не се грижи и за другите си две деца.

Александър Миланов - Национална асоциация за приемна грижа: Социалните служби са допуснали жестока и непоправима грешка към този момент като веднъж са отнели детето от майката, след това са го настанили в приемно семейство и повторно без да оценят качествено дали майката може да се грижи за детето, къде ще отиде с детето, каква грижа ще полага и са й го върнали. Това ни навежда на мисълта, че в страната продължават да се случват връщания на деца в родните им семейства на всяка цена, което се отразява пагубно както на децата, така и на самите семейства. Тази майка е имала досег със социалните си работници по време на първото извеждане на детето и при връщането на детето. Ако за нея е било толкова тревожно това, че тя няма къде да отиде е могла да се свърже със социалните си работници и те да я настанят в звено"Майка и бебе" или да намерят някакъв подслон за нея.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огромна опашка на Кулата
Огромна опашка на Кулата
Майката на изоставеното бебе: Искам да си взема детето
Майката на изоставеното бебе: Искам да си взема детето