НОВИНИ

Оставиха в ареста младежа, обвинен за нападението над лекарка в Пазарджик

Районният съд в Пазарджик остави за постоянно в ареста 18-годишният Димитър Костадинов, обвинен за нападението над лекарка от Спешното отделение в местната болница миналата седмица. Адвокатът на младежа обяви, че ще обжалва задържането пред по-горна инстанция. Близките на арестувания са категорични, че той е обвинен несправедливо.

bnt avatar logo
от Димитър Димитров
18:00, 31.10.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

В съдебната зала прокурор Румяна Петрова беше категорична, че има неоспорими доказателства за престъпление. Според обвинението, Димитър Костадинов е нанесъл два удара в главата на лекарката от Спешна помощ Гергана Анчева. След това нападнал и охранителя в болницата.

Според защитата, невъздържаното поведение на младежа е било провокирано от бездействието на лекарите, забавили се при оказване на помощ на пострадалия при катастрофа негов братовчед. Съдът обаче не прие тази теза и наложи най-тежката мярка.

Малин Комсийски - адвокат: Моите аргументи са, че липсват каквито и да било основания за налагане на подобна най тежка мярка, да не говорим че и самия закон не допуска за подобно престъпление налагането на такава мярка.

Роднините са възмутени от съдебното решение. Според бащата на пострадалото в катастрофа момче критичната ситуация изцяло е провокирана от лекарския екип.

Ангел Костадинов: Съпругата ми гледа размазания ми син в болницата, идете него снимайте в какво състояние е, неговото състояние и вижте лекарката и тогава да преценят хората и медиите за какво става въпрос.

Преди заседанието имаше протест пред Съдебната палата. Хората се обявиха в защита на Димитър Костадинов и с флашмоб блокираха движението по булеварда. Първия протест по скандалния случай беше организиран от колегите на нападната лекарка. В петък те излязоха пред болницата в Пазарджик в нейна защита.

От Асоциацията на работещите в спешната помощ настояха здравното министерство да осигури юридическа защита на доктор Гергана Анчева. Тя продължава да лежи в отделението по неврохирургия в областната болница в Пазарджик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УНИЦЕФ: Всяко седмо дете живее при високи нива на замърсен въздух
УНИЦЕФ: Всяко седмо дете живее при високи нива на замърсен въздух
Пътна полиция започва акция Зима от утре
Пътна полиция започва акция "Зима" от утре