НОВИНИ

Оставиха в ареста румънеца, който блъсна и уби дете на паркинг във Варна

Варненският окръжен съд остави в ареста 32-годишния румънец Адриан Крецу, който прегази с колата си 4-годишно момиче на паркинг в Морската градина. Детето загина на място. След поредицата тежки инциденти в града днес Комисията по безопасност на движението предложи на кмета Иван Портних да бъдат внесени промени в Генералния план за организация на движението във Варна.

bnt avatar logo
от БНТ
18:31, 01.07.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Адриан Крецу беше задържан за 72 часа, след което магистратите уважиха искането за постоянен арест, тъй като той е обвинен в тежко престъпление, няма постоянен адрес в България и има опасност да се укрие.

Димитър Кайряков, прокурор по делото: Назначени са съответните експертизи, за да изясним механизма на настъпване на произшествието и оттам - какви точно правила е нарушил самият водач.

В съда Крецу се разплака, каза, че съжалява и обясни, че не е разбрал как е станал инцидентът. Той може да получи от 2 до 6 години затвор за причиняване на смърт по непредпазливост. По време на заседанието неговият адвокат забрани клиентът му да бъде сниман. Този и други инциденти във Варна доведоха до предложението на Комисията по организация на движението в града да бъде променен Генералния план, което ще позволи на входовете на Морската градина бъдат поставени забранителни знаци за влизане.

Тодор Иванов, заместник-кмет на Община Варна: Това не е популярно решение, но трябва и сме длъжни да се съобразим с обществения интерес, но това да стане по законоустановения ред.

Друга промяна ще даде право на общинските полицаи също да контролират спазването на забраната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двуметрова ледена покривка след градушка в Мексико
Двуметрова ледена покривка след градушка в Мексико
По-скъпи ток, парно и топла вода от днес
По-скъпи ток, парно и топла вода от днес